Orang Baek!!

Wednesday, 4 July 2012

Post dari Fesbuk!!

    


Assalamualaikum..heehehehe..double salam pula kn..ok2...Farah nak gak hilangkn borink..tue yang nak post segala macam..pduli arr..org bca or tak janji ak post..tuk hilangkn sakit dalam dada nie..hehehehe..ok..farah direct 2 the point..tak mau pning2 lgi..

Korang selalu tak shared2 sgala macam kat PESBUK? ok..sambil-sambil tue Farah share dngan korang apa yng Farah share.. ok tak??
"SETIAP BAYI DILAHIRKAN SECARA FITRAH. IBU BAPALAH YANG BERTANGGUNGJAWAB MENENTUKAN BAYI ITU MENJADIKANNYA YAHUNI, NASRANI ATAU MAJUSI" (HADIS RIWAYAT BUKHARI DAN MUSLIM)
 
INILAH SEBAB KENAPA REZEKI SUKAR MASUK..BERSAMA-SAMA KITA MUHASABAH DIRI..
Photo: miskin or kaya kubur sama... <3 
TANPA KITA SEDARI KITA MISKIN ATAU KAYA DI DUNIA INI.. LALUAN KITA UNTUK MENUJU ALLAH SWT TETAP SAMA.. BESAR DAN PANJANG KUBUR SESEORANG ITU BUKAN DITENTUKAN DARI DARJATNYA DI DUNIA.. ALLAH TIDAK AKAN MEMANDANG KEKAYAAN YANG KITA KUMPUL KETIKA DI DUNIA.. KERANA APABILA KITA TELAH MENINGGAL DUNIA.. HANYA 3 YANG TINGGAL BERSAMA KITA.. SEDEKAH JARIAH KITA.. DOA ANAK YANG SOLEH DAN ILMU YANG KITA AJARKAN KEPADA ORANG LAIN DAN MEREKA MENDAPAT FAEDAH DARIPADANYA..
 
NIE YANG FARAH GELAK..GELAK BUKAN KETAWAKAN ORANG LAIN.. TAPI FARAH GELAK SEBAB KENYATAAN INI BETUL.. BETUL TAK.. MUNGKIN BUKAN SEMUA.. TAPI SEGELINTIR.. FARAH POST NIE BUKANNYA NAK MEMFITNAH ORANG LAIN TETAPI FARAH JADIKANNYA TATAPAN..  KADANG-KADANG ADA JUGA YANG INGAT 10 ORANG AHLI PENYANYI KOREA.. PADAHAL RUPA DORANG SAMA JAK PANDANGAN FARAH.. FARAH PUN SUSAH MAU KENAL SEBAB MACAM SERUPA JAK.. HAHAHAHHAA.. SAMA-SAMALA KITA TEPUT DADA TANYA IMAN...
P/S : Farah tunjukkan bukan untuk menunjuk yang Farah ini tidak seperti yang tertera di atas.. Farah paparkan semua ini untuk sama-sama kita muhasabah diri.. dan menjadi yang terbaik di antara yang teebaik..
I WANNA BE SOMEBODY!! I WANNA BE A STRONG GURL!!    

3 comments:

محمد شهريل القنيطري said...

bagoz 2..menyampaikn ilmu yg manfaat...mari lah sama2 bermuhasabah diri..

nadia farhana said...

nice sharing :)

angka perawan said...

assalamualaikum wr,wb
MBAH… saya YONO
mengucapkan banyak2 terima
kasih kepada MBAH KARSO
atas nomor togelnya yang
kemarin MBAH berikan yaitu
"3118" alhamdulillah
ternyata itu benar2 tembus
MBAH dan berkat bantuan
MBAH KARSO saya bisa
melunasi semua hutan2
orang tua saya yang ada di
BANK BRI dan bukan hanya
itu MBAH alhamdulillah
sekarang saya sudah bisa
bermodal sedikit untuk
mencukupi kebutuhan
keluarga saya sehari2. itu
semua berkat bantuan MBAH
KARSO sekali lagi
makasih banyak yah MBAH…
yang ingin merubah nasib
seperti saya hubungi MBAH
KARSO di nomor
0852-1065-5194 dijamin
100% tembus atau silahkan
buktikan sendiri